Nederlandse en Belgische toeristen hebben voor een bezoek aan Laos een visum nodig. Hieronder kunt u informatie vinden over het verkrijgen van een visum voor een bezoek aan Laos.

Aan de grens
In Laos is het bij verschillende grensovergangen mogelijk om ter plekke een visum te verkrijgen. De prijs voor een visum is 35 US Dollar voor mensen met een Belgische of Nederlandse nationaliteit. Je krijgt normaalgesproken een visum voor 30 dagen (maar controleer altijd even of het allemaal klopt!). Er zijn ook grensovergangen die niet open zijn voor buitenlanders, informeer hier ter plaatse naar. Op het internationale vliegveld Wattay (Vientiane) kun je ter plaatse ook een visum aanschaffen. Ook op het vliegveld van Luang Prabang is een visum te koop. Zorg ervoor dat je Amerikaanse Dollars bij hebt en betaal gepast. Men accepteert bij de betaling van een visum geen Laotiaanse Kip. Soms accepteert men wel Thaise Baht maar ga hier niet vanuit. De prijs zal dan ook wat hoger uitvallen. In de weekenden en op ‘niet gangbare tijden’ wil het nog weleens gebeuren dat de douane een extra toeslag vraagt, vaak nier meer dan een Dollar. Zorg ook voor een paar pasfoto’s en heb ze bij de hand aan de grenspost.    

Let op: het lijkt er nog steeds op dat je niet bij alle grensovergangen een 30-daags visum kunt krijgen. Op sommige plaatsen geeft men een 15-daags visum. Hieronder een voorbeeld van een visum (30-daags) uitgegeven door de Laotiaanse overheid.

Visum aanschaf vooraf in Nederland en België
Een visum aanschaffen in een ander land is ook mogelijk. In Nederland is geen Laotiaanse ambassade maar in België kun je terecht in Brussel. Nederlandse staatsburgers kunnen ook in België terecht voor hun visumaanvraag. Hieronder het adres van de Laotiaanse ambassade in Brussel (België):

Ambassade van Laos in België
Brabançonnelaan 19-21
1000 Brussel
België
Tel: 02 740 0950
Fax: 02 734 1666

andere ambassades in buurlanden van Nederland en België

Duitsland:

Laos Embassy
Bismarckalle 2a
14193
Berlin
Germany
Telefoon:
+49-30-8906-0647
+49-30-744-3883
Fax:
+49-30-8906-0648
+49-30-8906-0649
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Frankrijk:

Laos Embassy , France
74, Avenue Raymond Poincare
75116
Paris
France
Telefoon:
+33-1-4553-0298
+33-1-4554-7047
Fax:
+33-1-4727-5789
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Website URL:
www.laoparis.com/

Luxemburg:

Geen Laotiaanse ambassade

Nederland:

Geen Laotiaanse ambassade


Visum aanschaf in Bangkok, Hanoi, Phnom Penh, Yangon of Beijing
Laos heeft o.a. ambassades in Bangkok (Thailand), Yangon (Myanmar/Birma), Hanoi (Vietnam), Phnom Penh (Cambodja) en Beijing (China). Bij deze ambassades kun je soms ook een visum aanschaffen voor je bezoek aan Laos (kijk dit van te voren goed na). Bangkok is voor veel toeristen de plaats waar men een Laotiaans visum aanschaft. Je kunt de visumaanvraag ook doen via één van de talrijke bureautjes met deze service.

Benodigdheden voor het verkrijgen van een visum
Voor het verkrijgen van een visum heb je onderstaande dingen nodig:
- Paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig na bezoek aan het land)
- 1 lege pagina in je paspoort
- Geld, 35US$ + extra toeslag (neem voldoende dollars mee)
- 2 pasfoto’s (zorg dat je altijd voldoende pasfoto’s bij je hebt)


GoLaos.nl